Бизнес отраслите, които се развиват най-бързо след кризата

Световната пандемия от Covid-19 нанесе сериозни щети на бизнеса, но и създаде неочаквани възможности в редица пазарни ниши. Все повече предприемачите се ориентират към определени отрасли, които очевидно ще отбележат чувствителен подем след края на пандемията. Ето и кои са браншовете, в които се очаква значително повишение на приходите дори и по време на кризата

бизнес идеи

Куриерски услуги

Извънредното положение до голяма степен ограничи пътуванията и възможностите за покупка от трети страни, но пък пощенските и куриерските услуги процъфтяват. Онлайн магазините в момента също бележат бум на продажбите, което пък стана и повод фирмите за доставки да отбележат значителен ръст на търсене на услугите им. Особено популярни стават фирмите, които доставят хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Голяма част от тях разшириха мрежата си и вече, освен в големите областни градове, осъществяват доставки и из страната.

Производство и търговия на хранителни стоки

Ако имате малка ферма за зеленчуци или цех за производство на хранителни стоки, сега е моментът да се замислите за своето представяне в интернет и да се включите в онлайн търговията. Закупуването на пресни плодове и зеленчуци онлайн от местни производители, става все по-популярно. И тъй като фермерските пазари, поне още известно време няма да се радват на достатъчно голям поток от посетители, може да предложите продукцията си чрез доставки в мрежата. Земеделието и животновъдството, както и развитието на местните центрове за производство на храни, определено ще бележат ръст в следващите месеци. Още повече, че доставките на храни от трети страни все още е относително затруднено.

Образователни услуги


Дистанционното обучение стана изключително популярно и доказа своите ползи по време на принудителната карантина. Затова може би си струва да обмислите вариант, при който може да предложите дистанционни курсове на обучение по различни предмети. Може да записвате видеоуроци онлайн, които да публикувате в собствен видео канал, или просто да организирате курсове по електронно обучение. Със сигурност няма да липсват желаещи, тъй като образованието е една от областите, в които хората не се колебаят да вложат средствата си. А, ако нивото на обучение, което предложите, е достатъчно качествено, можете да сте сигурни, че приходите ви само ще летят нагоре.

Консултантски услуги


По време на криза бизнес съветите са едни от най-търсените области. Лесно е да се продаде ноу-хау, тъй като специалистите в тези области са много търсени и много на почит.

Най-често се търсят лайф коуч специалисти, консултанти по психолози и управление на човешки ресурси, както и специалисти по продажби и реклама. Тъй като много компании имат нужда от развитие на рекламни кампании, за да популяризират бизнеса си, те определено ще разчитат на този тип консултанти.

IT услуги


Ако имате идея за ново мобилно приложение, то сега е моментът да го пуснете в обръщение. Заради развитието на информационните технологии, всичко, което може да накара хората да се почувстват удобно в новата ситуация, ще се приема с интерес. Да не говорим, че платформите за видеопродукти и онлайн търговия и образование ще стават все по-търсени. Което ще отвори още повече възможности за IT специалистите, които да разработят своите идеи пред бранша.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*