Как да се превърнете в най-добрия шеф

Имайки собствен бизнес вие трябва да получавате най – доброто посредством служителите си, а те от своя страна трябва да бъдат продуктивни, ефективни и успешни. Замисляли ли сте се, че за да бъдат те такива това понякога зависи само и единствено от лидера т.е. от вас. Мотивирането на служителите не винаги е лесна задача, но ако сте добър шеф това няма да представлява никаква трудност. Ето защо ако вие сте най – добрия лидер то и служителите и ще бъдат най – добрите.

Най-добрия шеф

Как се става добър шеф

Добрите шефове са наясно колко е трудно да бъдеш под постоянно напрежение опитвайки се да осъществиш даден проект. Те имат съпричастност към своите работници и са наясно със слабите и силните страни на всеки един член наекипа. Добрият шеф също е наясно как изглежда очите на подчинените си и знае, че нищо не може да убие мотивацията по – бързо от това шефа ти да е арогантен, егоистичен, властолюбив. Добрият лидер трябва да умее да ръководи и чрез личния си пример. Като цяло се оказа, че никак не е лесно да бъдеш стойностен началник, но има някои правила, които може да ви бъдат от полза, по пътя към успеха предлагаме ви да се запознаете с тях, за да направите първите крачки към превръщането ви във велик лидер.

Оценка на поведението ви на работното място

Един добър лидер винаги трябва да признава грешките си, а дали сте направили такива ще разберете по държанието на служителите към вас. Когато имате събрание никога не прекъсвайте събеседниците си, изслушвайте ги внимателно и винаги питайте за причините породили техните предложения. Това ще им покаже, че вие същност не се интересувате само от собствената си изгода, а и от техните лични качества. Поощрявайте идейните работници и насърчавайте нестандартно мислещите, защото в един определен момент те ще ви бъдат от голяма полза.

Разберете, че всеки служител е уникален

Вашият екип е съставен от уникални кадри всеки един ценен сам по себе си. Постарайте се да се запознаете с качествата на всеки един, това ще ви помогне да се ориентирате бързо при възлагането на следващите задачи. Ако сте наясно с професионалните умения на екипа си, то вашия бизнес е обречен на успех.

Помолете за помощ ако ви е необходима

Това, че сте лидер не означава, че не може да изпаднете в ситуация налагаща помощта на служителите ви. В крайна сметка те са там точно за това – да ви помагат и да се справят с трудните ситуации.

Не се страхувайте да бъдете емпатичен

Емпатия и бизнес обикновено са несъвместими думи, защото слабостта не се толерира в тези среди, но само истинските и достойни лидери осъзнават силата и значението на тази дума. Всъщност това да сте емпатичен шеф не означава, че сте слаб, а че разбирате служителите и сте съпричастни с техните житейски неудачи. Но и тук трябва да намерите баланса, защото лесно може да се подлъжете и вместо добронамерен да се превърнете в мекушав, което в никакъв случай няма да бъде от полза на вашия бизнес.

Един коментар

  1. Мартин Стефанов

    До тук добре 🙂 сега да го приложим във фирмата

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*