Тайните за успеха на Бил Гейтс

Внимателен анализ за успеха за Бил Гейтс показва, че десет са основните точки, на които той се опира, за да постигне невероятния успех със „Майкрософт“. А основната движеща цел на бизнеса му е изградена въз основа на думите „За да постигнеш успех винаги трябва да бъдеш на точното място в точното време“ Много лесно хората определят огромния успех на „Майкрософт“, като чиста доза късмет, но според думите на Гейтс, за да го застигне този късмет, преди това той е работил почти денонощно в рамките на една година.

Тайните за успеха на Бил Гейтс

Основните „тайни“ на успеха всъщност не са строго секретни файлове, а начин на работа и светоусещане. Благодарение на тях Бил Гейтс става милиардер. В следващите редове ще ви запознаем с факторите превърнали Гейтс в това, което е днес.

Знания

Влюбен в технологиите. Един от най – важните аспекти за продължителния успех на „Майкрософт“ са технологичните знания, които притежава Гейтс, както и страстта, с която ги придобива. Той има усет, с който нито един от конкурентите му не може да се похвали. Притежава е увереност и смелост, придобити благодарение на солидните му познания в областта на технологиите.

Безкомпромисност

В преговорите, който води с конкуренцията Гейтс е безкомпромисен, винаги устремен към победата. Печалбата винаги е водещата сила при сключване на определена сделка. Говори открито, понякога дори грубо, но не без основание.

Наемане на най-добрите умове

„Висок коефициент на интелигентност“ е термин, с който се прославя „Майкрософт“. По настояване на Бил Гейтс в неговата компания постъпват само кадри със завидни постижения в областта на науката. Голям процент от екипите му са сформирани от студенти с невероятен потенциал, учащи в най-добрите световни университети. Той винаги работи с най-добрите.

Грешките на конкурентите

Това, което Бил Гейтс споделя е, че много наброй компании са се погубили от глупостта и невежеството си. Той винаги използва техните грешки, за да предпази собствената си компания.

Солидни връзки

Гейтс е осъзнал важността на високопоставените приятели, въпреки, че неведнъж влиза в пререкания с личности, от които буквално е зависел бизнесът му.

Осъществяване на мечтите

Бил Гейтс се оказва лидер, който през годините доказва, че може да осъществява мечтите си в технологична посока, и не само. Неговото задълбочено разбиране на технологиите по уникален начин му дава възможността да синтезира данните и да забелязва бъдещите тенденции. По този начин той направлява „Майкрософт“, като години наред го поддържа на върха.

Мултифункционалност

Ключов елемент за успеха на „Майкрософт“ е способността на Бил Гейтс да управлява много проекти едновременно. Той е мултитаскинг лице, което е в състояние да води няколко технически разговора едновременно без никакво затруднение. Тази забележителна способност се отразява фирмата и то в положителна посока.

Най-общо това са факторите, които правят Бил Гейтс най – богатия човек в света в продължение на десетилетия, а компанията му една от най-проспериращите до момента.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*