Тайните за успешния дизайн на опаковката

Колкото по – бързо достига посланието на опаковката до потребителя, толкова по – голям шанс има този продукт да бъде закупен. Визуалното възприятие заема около 80 % от човешкия мозък, следвано от слуховото възприятие. Това са най – влиятелните сетива, когато става дума за въздействие на външния вид върху покупателната интензивност за даден продукт.

Към този факт нека прибавим и факта, че в рамките на три секунди човек решава дали ще закупи даден продукт или не. Затова е изключително важно първото впечатление да бъде отлично. Мислейки за развитие и високо потребление на продуктите или услугите, които предлагате си представяйте нещата в картини. Използвайте малко думи, защото вече почти никой не чете. Стремете се посланията да са кратки, точни и ясни.

Предлагаме ви няколко ефективни метода благодарение на които ще създадете уникален дизайн за вашия продукт.

Направете продукта интуитивен

Когато създавате опаковката или самия дизайн на продукта опростете всичко. Не карайте потребителя да се замисля прекалено дълго за какво служи или какво точно държи в ръцете си. Не забравяйте, че разполагате само с няколко секунди, за да привлечете вниманието. Вашият продукт трябва да гласи: „Аз не съм труден за употреба. Аз съм интуитивен“

delizio

Използвайте изображения вместо думи

dinner

Писменото слово винаги е било ценно, но снимковия материал е този, на който се обръща по – голямо внимание. Илюстрациите върху вашия продукт, не трябва да бъдат много на брой. Може би една или две, но с ясно послание. Замислете се за ябълката символ на световно известната марка Apple. Тя е разпознаваема от всички, без излишни декорации и думи. Търсете точно този ефект, и за вашия продукт. Направете го разпознаваем на щанда с различните продукти. Опитайте се да създадете лого от две – три думи, или само от няколко букви. Лесно запомнящо се с ясно послание.

Уверете се, че опаковката на продукта е визуално завладяваща

Опаковката и продуктът трябва да си съответстват. Какво означава това? Ако продавате някаква вкусотия опаковката трябва да подсказва за това. Недопустимо е да продавате шоколадово десертче, а опаковката да ви навежда на мисълта, че това е перилен препарат или нещо подобно. Помислете много добре каква ще бъде формата, цветовото оформление и основната идея представена върху опаковката. Не забравяйте, че точно тя е тази която ще направи продукта ви известен. Бъдете креативни и интуитивни, развивайте идеите си.

nyc-spaghetti

bread

bee loved

brushman

japanese-pastry

antismoke

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*